Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Návrhy legislatívnych zmien dostanú živnostníci cez víkend

Z rokovania Rady solidarity a rozvoja 24. mája 2012 v Bratislave pod vedením predsedu vlády SR Roberta Fica (tretí sprava). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa Roberta Fica prebieha medzi rezortom práce a živnostníkmi intenzívny dialóg a živnostníci budú môcť svoje pripomienky a prípadné námietky predostrieť práve na pondelkovom rokovaní.

Bratislava 24. mája (TASR) – Konkrétny návrh pripravovaných legislatívnych zmien dostanú živnostníci na stôl už počas tohto víkendu. Minister práce Ján Richter (Smer-SD) im ich chce predložiť v piatok (25.5.).

"V pondelok (28.5.) dopoludnia sa stretneme a v utorok (29.5.) budeme informovať Radu solidarity a rozvoja o záveroch a o postojoch jednotlivých partnerov," avizoval minister Richter po dnešnom rokovaní rady.

Pondelkový rozhovor ministra práce so živnostníkmi bude podľa jeho slov komplexný. To znamená, že sa bude týkať nielen zmien v odvodoch, ale diskutovať by sa malo napríklad aj o paušálnych výdavkoch.

Podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) prebieha medzi rezortom práce a živnostníkmi intenzívny dialóg a živnostníci budú môcť svoje pripomienky a prípadné námietky predostrieť práve na pondelkovom rokovaní.


Tu bude player