Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Návštevníci Agrokomplexu uvidia stovky výstavných plemenných zvierat

Exponáty od vyše 450 vystavovateľov a predajcov z ôsmich krajín ponúka 48. ročník medzinárodnej výstavy Agrokomplex, ktorá sa vo štvrtok 17. augusta 2028 začala v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou výstavy je aj Gazdovský dvor u výskumníkov, ktorý ponúka aj expozíciu malých hospodárskych zvierat.

Nitra 18. augusta (TASR) - Takmer 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat môžu vidieť návštevníci Národná výstava hospodárskych zvierat, ktorá sa koná od 17. do 20. augusta na národnom výstavisku v Nitre. Expozícia je súčasťou 48. ročníka medzinárodnej výstavy Agrokomplex.

Ako uviedol riaditeľ výstaviska Jozef Pavle, špeciálne chovateľské zväzy predvádzajú návštevníkom svoje úspechy a ponúkajú aj odborné poradenstvo. "Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či ťažký ťah jednozáprahov," povedal Pavle.

Súčasťou výstavy je aj Gazdovský dvor u výskumníkov, ktorý ponúka aj expozíciu malých hospodárskych zvierat. "Novým počinom v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat je aj projekt Dotkni sa života, ktorý predstavuje nielen špičkové plemenné zvieratá vo výstavnej kondícii, ale aj ich chov dbajúci o blaho zvieraťa až po špičkový a zdravý produkt," doplnil Pavle.