Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V popradskom akvaparku sa oproti vlanajšku nezmenila návštevnosť

Ilustračné foto Foto: TASR/Lýdia Vojtaššáková

Rezort sa orientuje na všetky vekové kategórie a poskytuje široké množstvo služieb.

Poprad 3. augusta (TASR) – Návštevnosť popradského akvaparku v porovnaní s rokom 2015 je približne na rovnakej úrovni. Marketingová manažérka Aquacity Poprad Lenka Chovancová pre TASR zhodnotila, že v porovnaní s vlaňajškom pribudli najmä slovenskí návštevníci, naopak, ubudlo Poliakov.

Ako uviedla Chovancová, ide o rezort, ktorý sa orientuje na všetky vekové kategórie a poskytuje široké množstvo služieb. Nachádza sa tu 14 bazénov, z nich je sedem vnútorných a sedem vonkajších, tobogany a 350 vodných atrakcií. „Naše stredisko nie je klasickým akvaparkom s toboganmi. Orientujeme sa na poskytovanie vodného relaxu, oddychu a wellnessu. Špeciálna je u nás laserová šou v bazénoch, ktorá nie je nikde v Európe,“ povedala marketingová manažérka.

Počas letných mesiacov sa v areáli koná každý víkend bohatý animačný program nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Každú sobotu a nedeľu je pre návštevníkov od 12.00 h pripravený program prednášok a stretnutia s exotickými zvieratami s názvom Wild resort park a od 14.00 h prebieha Šmolkocity párty. „Okrem toho sú k dispozícii rôzne tanečné vystúpenia, detské divadlá, autogramiády, fotenie, penové šou, koncerty či festivaly,“ vymenovala Chovancová.

Jeho súčasťou sú aj tri hotely v Poprade a novootvorený Hotel Horizont Resort v Starej Lesnej. „Obsadenosť našich ubytovacích zariadení máme oproti minulému roku vyššiu. Počas letných prázdnin sú hotely obsadené na 87 %,“ dodala Chovancová.