Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

NBS udelila J&T súhlas s navýšením podielu v Poštovej banke

Po ukončení transakcie bude mať skupina J&T celkovo 88,055-% podiel na základnom imaní a hlasovacích právach Poštovej banky.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Národná banka Slovenska (NBS) už udelila skupine J&T predchádzajúci súhlas na navýšenie akcionárskeho podielu v Poštovej banke. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Nikol Kubaská.

Dokončenie celého procesu ešte podlieha schváleniu Protimonopolným úradom (PMÚ). Po ukončení transakcie bude mať skupina J&T celkovo 88,055-% podiel na základnom imaní a hlasovacích právach Poštovej banky.

"Súhlas NBS s navýšením akcionárskeho podielu skupiny J&T v Poštovej banke je potvrdením už avizovaného strategického partnerstva medzi J&T a doterajším majoritným akcionárom Poštovej banky - spoločnosťou ISTROKAPITAL SE," zhodnotila Kubaská.

Na tomto obchode sa dohodli obidve strany vlani. Poštová banka ešte v roku 2010 investovala stovky miliónov eur do gréckych dlhopisov, z ktorých po reštrukturalizácii dlhov Grécka musela odpísať 275 miliónov eur. Od J&T ešte pred týmto odpisom získala zdroje v obdobnej výške s tým, že dôjde k navýšeniu podielu skupiny v banke.