Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

NDS: Diaľničná patrola v tomto roku najviac pomáhala pri odťahoch

Foto: Tablet.tv

Pohotovostných 16 diaľničných posádok najčastejšie pomáhalo pri odťahovaní vozidla či asistovali pri oprave defektu.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Diaľničná patrola Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) zasahovala v tomto roku priamo na diaľnici v takmer 21.000 prípadoch a pomohla približne 8000 motoristom. Najčastejšie zasahovali pri odťahu vozidiel či oprave defektu. Posádky Diaľničnej patroly najazdili počas roka 2023 vyše 2,46 milióna kilometrov. V nasadení budú aj počas sviatkov. Vo štvrtok o tom informoval odbor komunikácie a marketingu NDS.

"Najdôležitejšou pomocou je vytvorenie bezpečného zákrytu vozidla v problémoch. Služba, ktorá je vodičom k dispozícii od roku 2015, prešla tento rok výrazným redizajnom, autá sú mohutnejšie a majú pridaných viac reflexných prvkov," uviedla NDS.

Pohotovostných 16 diaľničných posádok najčastejšie pomáhalo pri odťahovaní vozidla či asistovali pri oprave defektu. Na diaľniciach a rýchlostných cestách pomáhali pri nehodách, odstraňovali prekážky z vozovky, ale aj kontrolovali stav odpočívadiel alebo dopravného značenia, informovala NDS.

Posádky Diaľničnej patroly budú v nasadení aj počas vianočných sviatkov. "Pre ilustráciu, vlani v období od 24. do 26. decembra pomohli až 113 motoristom dostať sa bezpečne k svojim rodinám," priblížila NDS.

Diaľničná patrola je bezplatnou službou NDS, jej cieľom je zvýšiť bezpečnosť na cestách v správe diaľničnej spoločnosti. Motoristi v núdzi si môžu posádku privolať buď cez mobilnú aplikáciu ViaRest alebo telefonicky na bezplatnom telefónnom čísle 0800 100 007. K dispozícii sú 24 hodín denne sedem dní v týždni.