Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Diaľničiari hľadajú stavebný dozor na most pre zver ponad diaľnicu D2

Ilustračné foto Foto: TASR

Na dodávku prác už vyhlásili súťaž, o ktorej informovali vo vestníku verejného obstarávania.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadá stavebnotechnický dozor pre projekt výstavby zeleného mosta ponad diaľnicu D2 pri Moravskom Svätom Jáne. Cenu za zákazku diaľničiari odhadujú vo výške 280.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Na dodávku prác už vyhlásili súťaž, o ktorej informovali vo vestníku verejného obstarávania. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 22. decembra tohto roku. Kritériom pre výber víťaza bude ekonomicky najvýhodnejšia cena. NDS bude posudzovať celkovú navrhnutú cenu, ale aj denné sadzby za odborníkov. Zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov.

Súťaž na samotnú výstavbu ekoduktu - zeleného mosta diaľničiari vyhlásili minulý týždeň. Most má slúžiť na migráciu zveri a odhadované náklady naň sú vo výške 9,51 milióna eur bez DPH. Ekodukt sa má nachádzať v úseku D2 medzi križovatkami Kúty a Malacky. Jeho úlohou bude zachovať migračné trasy pre zver v rámci Alpsko-karpatského koridoru.

Na povrchu ekoduktu sa vysadia nízke stromy a kríky. V čelách bude vybudovaná protihluková clona slúžiaca aj ako ochrana proti oslneniu zveri. Súčasťou stavby je aj úprava diaľnice pod ekoduktom, prekládky súčasných inžinierskych sietí a vybudovanie dočasnej príjazdovej cesty. Projekt má byť spolufinancovaný z eurofondov a diaľničiari odhadujú, že s jeho výstavbou sa začne v roku 2015 a v tom istom roku má byť aj dokončený.