Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na bratislavskej diaľnici D1 zmenia názvy križovatiek

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nové opatrenie pomôže zvýšiť bezpečnosť na tejto diaľnici.

Bratislava 28. júla (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upraví názvy križovatiek na bratislavskej D1. Nové opatrenie pomôže podľa hovorkyne NDS Michaely Michalovej zvýšiť bezpečnosť na tejto diaľnici.

"Považujeme za nevyhnutné zosúladiť názvy križovatiek s pripravovanými novými technickými podmienkami pre používanie informatívnych dopravných značiek na diaľniciach a rýchlostných cestách tak, aby rešpektovali zásady krajín s vyspelou diaľničnou infraštruktúrou," opísala Michalová.

Na diaľnici D1 Mierová ulica - Senecká cesta sa tak zmenia názvy piatich križovatiek. A to križovatky Prievoz na križovatku Bajkalská v oboch smeroch jazdy a tiež križovatky Ružinov na Gagarinova, rovnako v oboch smeroch jazdy. Zároveň sa zmení križovatka Trnávka na Galvaniho v smere na Žilinu, Zlaté piesky na Vajnory tiež v smere na Žilinu a križovatka Vajnory na Zlaté piesky v oboch smeroch.

Diaľničiari zároveň vymenia informatívne zvislé dopravné značky pred výjazdmi z diaľnice a pred obojstranným odpočívadlom Zlaté piesky, doplnia aj nové ciele na zvislých dopravných značkách či osadia dve nové portálové konštrukcie. "Dôvodom je zvýšenie kvality informovanosti cestujúcej verejnosti aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," dodala Michalová. Práce budú podľa diaľničiarov prebiehať do 30. septembra tohto roku prevažne v nočných hodinách od 22.00 do 4.00 h.