Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

NDS od nového roka preberie predaj diaľničných známok od SkyToll-u

Na archívnej snímke vchod do budovy Národnej diaľničnej spoločnosti. Foto: TASR - Michal Svítok

Prevzatie predaja diaľničných známok je podľa diaľničiarov prvým krokom k znižovaniu nákladov za ich predaj.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) od nového roka preberie predaj elektronických diaľničných známok (eznámka). Prevezme časť podniku SkyToll, ktorá doteraz sprostredkovávala ich predaj. NDS za prevzatie zaplatí 990.000 eur. Vo štvrtok o tom informoval odbor marketingu a komunikácie NDS.

"Ústav súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline v decembri ohodnotil preberanú časť podniku až na 2,15 milióna eur. Cenu za prevzatie časti SkyToll sa podarilo zásadne znížiť. NDS nakoniec prevezme celú časť podniku za 990.000 eur," priblížila NDS.

Prevzatie predaja diaľničných známok je podľa diaľničiarov prvým krokom k znižovaniu nákladov za ich predaj. Za sprostredkovanie predaja eznámok totiž NDS doteraz platila spoločnosti SkyToll v priemere štyri milióny eur ročne.

"Prevzatie časti podniku je len prvým krokom k ďalšiemu zefektívňovaniu predaja eznámok. V dohľadnej dobe NDS plánuje prechod na služby Štátnej pokladnice, čím by sa znížili bankové poplatky a zvažuje využitie ďalších štátnych kapacít. Samotné prevzatie časti podniku sa vodičov žiadnym spôsobom nedotkne," uviedla NDS.