Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Národná diaľničná spoločnosť podala pre rozhodnutie ÚVO žalobu na súd

Ilustračná snímka Foto: TASR

NDS tender na vybudovanie elektronického mýtneho systému vyhodnocuje už po niekoľkýkrát. ÚVO totiž vyhlásenie víťaza tendra zastavil aj v máji tohto roka.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podala v súvislosti s rozhodnutím Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) k tendru na vybudovanie elektronického mýtneho systému žalobu na súd aj podnet na Generálnu prokuratúru SR. V pondelok o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

"Aktuálne bola podaná správna žaloba na Správny súd v Bratislave, podnet na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie na preskúmanie rozhodnutia a podnet na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky," uviedla Žgravčáková. Dôvodom je rozhodnutie ÚVO z konca septembra, ktorý nariadil diaľničiarom opätovne vyhodnotiť ponuky vo verejnom obstarávaní k vybudovaniu elektronického mýtneho systému.

NDS tender na vybudovanie elektronického mýtneho systému vyhodnocuje už po niekoľkýkrát. ÚVO totiž vyhlásenie víťaza tendra zastavil aj v máji tohto roka. NDS následne v auguste informovala, že najvýhodnejšiu ponuku na vybudovanie elektronického mýtneho systému aj podľa opakovaného hodnotenia predložila spoločnosť CzechToll.