Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

NDS spustila súťaž na elektronické diaľničné známky za 30,8 miliónov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 4. mája tohto roku.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spustila novú súťaž na elektronické diaľničné známky. Oznámenie o vyhlásení tendra dnes diaľničiari zverejnili vo vestníku verejného obstarávania.

V novej súťaži pritom NDS odhaduje celkovú cenu za zákazku vo výške 30,8 milióna eur, v predchádzajúcom tendri to bolo 35 miliónov eur.

Diaľničná spoločnosť musela prvú súťaž zrušiť po tom, čo tak rozhodol ÚVO, ktorý posudzoval námietky niekoľkých uchádzačov tohto tendra. Táto prvá súťaž bola spustená ešte v januári 2014. NDS tak odhadovala začiatok elektronických nálepiek od januára 2015. Tender sa ale neukončil, vodiči osobných áut tak aj naďalej platia za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest papierovými známkami.

V aktuálne vyhlásenej súťaži na službu výberu a evidencie úhrady diaľničných známok môžu záujemcovia predkladať svoje ponuky do 4. mája tohto roku. Kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena a v tendri sa použije elektronická aukcia. Zákazka by mala trvať päť rokov a sedem mesiacov.