Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

NDS:K verejnému obstarávaniu na technológiu Višňového nepadli námietky

Na snímke tunel Višňové. Foto: TASR – Erika Ďurčová

Verejné obstarávanie na technologické vybavenie tunela Višňové vyhrala spoločnosť PPA Controll s ponukou 54,43 milióna eur bez DPH.

Žilina 21. augusta (TASR) - K verejnému obstarávaniu na technologické vybavenie tunela Višňové nebola podaná námietka. Aktuálne začala plynúť lehota na poskytnutie súčinnosti úspešným uchádzačom pred podpisom zmluvy. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková s tým, že o podpise zmluvy budú informovať.

Verejné obstarávanie na technologické vybavenie tunela Višňové vyhrala spoločnosť PPA Controll s ponukou 54,43 milióna eur bez DPH. Predpokladaná hodnota zákazky bola pôvodne na úrovni zhruba 71 miliónov eur. Predmetom zákazky bolo naprojektovanie a realizácia kompletného technologického vybavenia tunela a informačného systému diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala vrátane záručného servisu. Ako dodala Žgravčáková, technológiu tunela a informačný systém úseku diaľnice urobí spoločnosť za 550 dní. Následne bude poskytovať záručný servis po dobu ôsmich rokov.

Tunel Višňové je súčasťou budovaného úseku D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala. Po dokončení ponúkne motoristom 13,5 kilometra novej diaľnice. Samotný tunel tvorí viac než polovicu celej stavby, bude mať 7,5 kilometra a pôjde tak o najdlhší tunel na Slovensku.