Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Málo vodičov a ľudí v stavebníctve riešil Érsek aj na porade rezortu

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek. Foto: TASR - Martin Baumann

Aj to boli témy, o ktorých rokovalo ministerstvo dopravy na Generálnej porade ministra dopravy Árpáda Érseka so zástupcami rezortných sociálnych partnerov a zamestnávateľov.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily v odvetví stavebníctva či nedostatok vodičov v doprave - aj to boli témy, o ktorých rokovalo ministerstvo dopravy na Generálnej porade ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd) so zástupcami rezortných sociálnych partnerov a zamestnávateľov.

"Som presvedčený o tom, že konštruktívny sociálny dialóg prispieva k stabilite rezortu. Pomáha rozvíjať podnikateľské subjekty a zlepšiť sociálnu situáciu zamestnancov. Myslím si, že práve vzájomným rešpektovaním a spoločnou diskusiou môžeme predchádzať nedorozumeniam a problémom," uviedol Érsek.

Veľká pozornosť sa tak na generálnej porade podľa hovorkyne ministerstva Karolíny Duckej venovala aj duálnemu vzdelávaniu a odbornej príprave žiakov stredných škôl so zameraním na nedostatkové profesie v odvetviach rezortu dopravy a stavebníctva.

"Dôležitými témami boli aj bytová politika, riešenie bezpečnosti železničnej prevádzky a koncepčné a legislatívne zámery rezortu na rok 2018," uviedla.

Na stretnutí rokoval minister so zástupcami zamestnancov združených v Asociácii odborových zväzov dopravy, pôšt a telekomunikácií, zástupcami zamestnávateľov združených v Únii dopravy, pôšt a telekomunikácií a zástupcami Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska.