Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Nemeckej Deutsche Bank nehrozí prevzatie

Na archívnej snímke sídlo Deutsche Bank vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Akcie banky v piatok (30.11.) klesli na rekordné minimum v reakcii na dvojdňové razie v banke pre podozrenie z prania špinavých peňazí.

Frankfurt nad Mohanom 2. decembra (TASR) - Nemeckej Deutsche Bank nehrozí prevzatie. Uviedol to jej generálny riaditeľ Christian Sewing pre nedeľník Bild am Sonntag.

Akcie banky v piatok (30.11.) klesli na rekordné minimum v reakcii na dvojdňové razie v banke pre podozrenie z prania špinavých peňazí.

Špekulácie o možnej fúzii pokračujú aj napriek tomu, že banka v septembri odmietla správy, že by mohla zvážiť spojenie so švajčiarskou UBS alebo nemeckou Commerzbank.

"Nemám o tom žiadne náznaky," povedal Sewing pre Bild am Sonntag. "Sme na ceste k nášmu prvému zisku po troch rokoch. Je len otázkou času, kedy sa tento pokrok prejaví na cene akcií," dodal.

Sewingove slová nasledovali po dvojdňových raziách, ktoré sú súčasť vyšetrovania kauzy tzv. Panama Papers. Prokuratúra uviedla, že vyšetrovanie sa týka aktivít dvoch neidentifikovaných zamestnancov Deutsche Bank. Čelia obvineniu, že klientom pomáhali pri zakladaní firiem v daňových rajoch na legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

Polícia v rámci vyšetrovania prehľadala kancelárie všetkých členov predstavenstva banky.

"Ale to je v poriadku, nemám s tým problém. Chcem, aby sa táto záležitosť objasnila čo najskôr," povedal Sewing, ktorý v tejto súvislosti zároveň uviedol, že kým sa nepreukáže ich vina, mala by sa uplatňovať prezumpcia neviny.

"Od publikovania Panama Papers v roku 2016 sme celú problematiku preskúmali a úzko spolupracujeme s regulačnými úradmi. Pre nás je prípad uzavretý," poznamenal.

Na otázku, či urobil nejaké chyby, Sewing odpovedal, že pokiaľ ide o neho, je pokojný a robí si svoju prácu čo najlepšie.

"Samozrejme, nikdy by som nepovedal, že sa nedopúšťam chýb. Ale ak áno, opravím ich čo najrýchlejšie," uzavrel.