Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Nemeckí piloti zrušili naplánovaný štrajk, s Lufthansou chcú rokovať

Krídlo lietadla nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa na dráhe počas osemhodinového výstražného štrajku pilotov na letisku v Mníchove 10. septembra 2014. Foto: TASR/AP Photo

Lufthansa pilotom ponúkla nový balíček podmienok ohľadom novej finančnej politiky pre vyplácanie príspevkov pre tých, ktorí sa rozhodnú ísť do predčasného dôchodku.

Frankfurt 16. septembra (TASR) - Odborové združenie Cockpit zastupujúce nemeckých pilotov odvolalo štrajk, ktorý bol zvolaný na dnes. Dôvodom majú byť pokroky vo vyjednávaní s leteckou spoločnosťou Lufthansa. Informovala o tom agentúra DPA.

Lufthansa pilotom ponúkla nový balíček podmienok ohľadom novej finančnej politiky pre vyplácanie príspevkov pre tých, ktorí sa rozhodnú ísť do predčasného dôchodku. Letecká spoločnosť chcela vyplácanie príspevku svojim pilotom stopnúť. Poupravené podmienky podľa DPA podnietili odborárov prehodnotiť svoje plány na zvolanie štrajku.

Hovorca odborového združenie Joerg Handwerg pre spravodajskú agentúru povedal, že Lufthansa prišla so "zmenenou ponukou", ktorá stojí za ďalšie rokovania.

Piloti Lufthansy na domovskom letisku spoločnosti vo Frankfurte mali dnes v pláne štrajkovať od 9.00 do 17.00 h. Lufthansa teraz očakáva, že nebude dochádzať k nijakým väčším zmenám v časovom harmonograme letov.

Minulý týždeň bola spoločnosť kvôli protestnej akcii svojich pilotov prinútená zrušiť asi 140 letov na letisku v Mníchove. V auguste štrajkovali piloti spoločnosti na letisku vo Frankfurte. Ďalšia protestná akcia bola zorganizovaná pilotmi nízkorozpočtových aerolínií Germanwings, dcérskou spoločnosťou Lufthansy.

Lufthansa v súčasnosti čelí silnej konkurencii európskych nízkorozpočtových leteckých spoločností a veľkých aerolínií z Perzského zálivu.