Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pre štrajk personálu Eurowings zrušili v Nemecku stovky letov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Štrajk postihol aj viacero letov v rámci Európy. Liniek do vzdialených destinácií ani letov vypravovaných z Frankfurtu nad Mohanom a Mníchova sa to však nedotklo.

Berlín 27. októbra (TASR) - Nemecké aerolínie Lufthansa zrušili dnes stovky letov prevádzkovaných ich dcérskou nízkonákladovou spoločnosťou Eurowings. Informovala o tom agentúra AP s tým, že štrajk palubného personálu sa dotkne asi 40.000 pasažierov.

Lufthansa oznámila, že zrušila okolo 400 letov, pričom prevažne išlo o vnútroštátne linky. Štrajk postihol aj viacero letov v rámci Európy. Liniek do vzdialených destinácií ani letov vypravovaných z Frankfurtu nad Mohanom a Mníchova sa to však nedotklo.

Odborový zväz UFO vyhlásil 24-hodinový štrajk so začiatkom od polnoci zo stredy na dnes po tom, ako sa jeho členovia začiatkom týždňa nedohodli s vedením na zmluvných otázkach týkajúcich sa miezd a pracovných podmienok.

Jeden z vedúcich predstaviteľov UFO Nicoley Baublies dnes pre DPA uviedol, že odborový zväz chce ísť v tlaku na vedenie ešte ďalej a budúci týždeň chce zvolať dvojdňový štrajk. O ktoré dni by presne išlo, nespresnil.

Spoločnosť Eurowings vybavuje tiež niektoré lety ďalšej značky Lufthansy - spoločnosti Germanwings. Vedenie aerolínií odporúčalo cestujúcim, aby si rezervované lety skontrolovali na príslušných webových stránkach.