Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Nemecký investor chce v Humennom vytvoriť vyše 100 pracovných miest

Na snímke park na Sídlisku I v Humennom Foto: TASR/Tomáš Doboš

V humenskej prevádzke sa zatiaľ 15 žien zaoberá šitím obrusov z umelohmotného materiálu.

Humenné 28. februára (TASR) – Viac ako 100 pracovných miest má v pláne vytvoriť nemecký investor v meste Humenné. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice.

Zámer vytvorenia nových pracovných miest prezentovali v týchto dňoch na pôde radnice zástupcovia spoločnosti QUELLTEX Vertriebs GmbH. "V súvislosti s novým investorom je dôležité poznamenať, že v súčasnosti pre túto firmu už v Humennom pracuje 15 žien, zatiaľ iba v provizórnych prenajatých priestoroch," uviedla Dochánová.

"Keďže mesto aktuálne nedisponuje takými halami, ktoré by boli vhodné na umiestnenie výroby, v prvom rade je potrebné uvažovať nad novými priestormi, možno aj v priemyselnom parku. V tomto prípade mesto vyjadrilo ochotu ísť aj do združenej investície a spolupodieľať sa na výstavbe novej výrobnej haly," doplnila Dochánová. Radnica by v tejto súvislosti požadovala právnu záruku, že firma zostane v meste podnikať dlhodobejšie. O podpore novej investície by mali najbližšie rokovať mestskí poslanci.

V humenskej prevádzke sa zatiaľ 15 žien zaoberá šitím obrusov z umelohmotného materiálu. "S každým novým pracovným miestom šičky sa predpokladá vytvorenie ďalšieho pracovného miesta pre človeka, ktorý by ušitý materiál skladal. Rovnaká prevádzka, aká sa plánuje v Humennom, sa už nachádza v Trenčíne," uzavrela Dochánová.