Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Nemecký minister financií sa stretne s britským kolegom na schôdzi G20

Britský minister Philip Hammond Foto: TASR/AP

Nemecko podľa očakáva, že ministri financií 20 najväčších ekonomík sveta (G20) sa počas sobotňajších rokovaní sústredia na vytvorenie podmienok pre udržateľný rast a posilnenie ekonomík.

Berlín 20. júla (TASR) - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble sa stretne s novým britským rezortným kolegom Philipom Hammondom na bilaterálnych rokovaniach na okraji najbližšej schôdze ministrov financií skupiny G20, ktorá sa uskutoční v sobotu 23. júla. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vysokopostavený zdroj z nemeckej vlády, ktorý nechcel byť menovaný.

Nemecko podľa tohto zdroja očakáva, že ministri financií 20 najväčších ekonomík sveta (G20) sa počas sobotňajších rokovaní sústredia na vytvorenie podmienok pre udržateľný rast a posilnenie ekonomík.

Najdôležitejším bodom budú štrukturálne reformy, vyhlásil zdroj a dodal, že minister Schäuble bude presadzovať ďalšie opatrenia v rámci boja s globálnym únikom daní, ako je spoločné zdieľanie údajov o vlastníctve firiem, kartelov aj nadácií.