Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Nemecký stavebný sektor poklesol v marci najmiernejšie za 7 mesiacov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Index nákupných manažérov IHS Markit pre nemecký stavebný sektor vzrástol v marci na 47,5 bodu z hodnoty 41 bodov vo februári.

Berlín 8. apríla (TASR) - Aktivita v nemeckom stavebnom sektore pokračovala minulý mesiac v poklese, tempo poklesu sa však výrazne zmiernilo a príslušný index dosiahol najvyššiu hodnotu za posledných sedem mesiacov. Uviedla to vo štvrtok spoločnosť IHS Markit.

Index nákupných manažérov IHS Markit pre nemecký stavebný sektor vzrástol v marci na 47,5 bodu z hodnoty 41 bodov vo februári. To znamená spomalenie poklesu aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Marcová hodnota indexu je zároveň najvyššia od augusta a druhá najvyššia od začiatku pandémie na jar minulého roka.

K spomaleniu poklesu aktivity v sektore prispeli všetky tri sledované oblasti - oblasť bytovej výstavby, inžinierskych stavieb aj komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory. Vo všetkých troch oblastiach síce aktivita klesla, ale miernejším tempom.