Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Nestlé zamestnala vlani v SR a ČR 305 mladých ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

S iniciatívou Nestlé needs YOUth začala potravinárska spoločnosť v roku 2013, uplynulý rok na tento projekt nadviazal ďalší, a to Aliancia pre mladých.

Prievidza 2. marca (TASR) - Dovedna 305 ľudí do 30 rokov zamestnala vlani spoločnosť Nestlé v Slovenskej a Českej republike. Pracovnú príležitosť mladým ľuďom ponúkla potravinárska firma prostredníctvom svojej iniciatívy Nestlé needs YOUth. Informovali o tom zástupcovia firmy uplynulý týždeň v Prievidzi.

V rámci svojej iniciatívy, ktorá má za cieľ vyriešiť problém s nezamestnanosťou ľudí do 30 rokov, sa firma zaviazala do roku 2016 prijať 240 zamestnancov tejto kategórie. "Prijatím 305 mladých zamestnancov sme tak pôvodný trojročný plán splnili na 127 %, a to s predstihom," skonštatovala Lenka Ilčíková, personálna manažérka závodu v Prievidzi.

Spoločnosť taktiež v minulom roku zamestnala v oboch krajinách dovedna 79 stážistov v rôznych odboroch a vo svojich závodoch poskytla praktické vzdelanie 50 učňom. Do roku 2016 ich takto podľa záväzku iniciatívy bude ďalších 171.

"V prievidzskom závode sme poskytli uplynulý rok pracovnú príležitosť 37 ľuďom do 30 rokov, 16 stážistom a siedmim učňom," doplnila Ilčíková.

S iniciatívou Nestlé needs YOUth začala potravinárska spoločnosť v roku 2013, uplynulý rok na tento projekt nadviazal ďalší, a to Aliancia pre mladých, v ktorej je v súčasnosti združených dovedna 27 partnerských firiem.