Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Pripomínanie neuhradeného poistného prinieslo SP 25.382 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sociálna poisťovňa v týchto dňoch rozoslala ďalšie SMS a e-mailové správy, v ktorých živnostníkov a ostatné SZČO upozorňuje na neuhradené poistné za marec 2014.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Sociálna poisťovňa po rozoslaní prvých SMS a e-mailových správ, v ktorých od apríla 2014 upozorňuje zatiaľ v rámci pilotného programu u skupiny SZČO v rámci pobočky Bratislava na bežné nedoplatky na poistnom, získala 25.382 eur.

Poisťovňa v týchto dňoch rozoslala ďalšie SMS a e-mailové správy, v ktorých živnostníkov a ostatné SZČO upozorňuje na neuhradené poistné za marec 2014. Takúto správu dostalo takmer 2700 odvádzateľov poistného. SP tak pokračuje v projekte informovania o neuhradenom aktuálnom poistnom, ktorý v prípade pozitívnych výsledkov postupne plánuje rozšíriť celoplošne.

Ak SZČO dostane oznam o vzniknutom dlhu, poisťovňa odporúča, aby ho čo najskôr uhradila alebo komunikovala s pobočkou Sociálnej poisťovne o vzniknutej situácii a jej vyriešení.

Cieľom zasielania správ ako ústretového kroku voči SZČO, je informovať ich o aktuálnom nedoplatku (správa neinformuje o prípadných starších dlhoch) a pripomenúť im, aby ho čo najskôr uhradili. Môžu sa tak vyhnúť narastaniu penále za omeškanie platby, prípadne ďalším zákonným krokom, ktoré sprevádzajú vymáhanie dlhu (napr. exekúcii).

TASR informoval Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.