Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Nezamestnanosť v Grécku sa vrátila pod 11 %

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Miera nezamestnanosti v Grécku upravená o sezónne vplyvy dosiahla v máji 10,8 % po nahor revidovanej aprílovej hodnote 11,3 %.

Atény 3. júla (TASR) - Nezamestnanosť v Grécku sa po troch mesiacoch nad 11 % vrátila v máji pod túto hranicu a dostala sa na najnižšiu úroveň od januára tohto roka. Zároveň sa priblížila k hodnote, ktorá predstavuje najnižšiu mieru nezamestnanosti za viac než desaťročie. Údaje gréckeho štatistického úradu zverejnili portály RTTNews a tradingeconomics.

Miera nezamestnanosti v Grécku upravená o sezónne vplyvy dosiahla v máji 10,8 % po nahor revidovanej aprílovej hodnote 11,3 %. To je najnižšia úroveň od januára, v ktorom nezamestnanosť predstavovala 10,6 %, najnižšiu hodnotu za 13 rokov. Na porovnanie, v máji minulého roka dosiahla nezamestnanosť v Grécku 12,7 %.

Výrazný pokles v medziročnom porovnaní zaznamenala miera nezamestnanosti v prípade mladých ľudí vo vekovej kategórii od 15 do 24 rokov. Zatiaľ čo v máji 2022 dosiahla 32,7 %, v máji tohto roka zaznamenala 24 %.