Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Nitriansky autosalón ukázal novinky, nechýbali ani premiéry z Paríža

Najnovšie modely automobilov a novinky z motoristického sveta predstavuje 23. ročník výstavy Autosalón – Autoshow Nitra. Na výstavisku Agrokomplexu v Nitre sa od 13. do 16. októbra 2016 prezentuje 25 automobilových značiek, ktoré ponúkajú 29 noviniek. V štrnástich pavilónoch a na vonkajších plochách výstaviska môžu návštevníci vidieť vyše 220 expozícií. Na snímke vystavená slovenská premiéra Peugeot 3008 13. októbra 2016. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovenskú premiéru absolvujú modely značiek KIA, Volvo, Citroën, Mahindra, Škoda, Jaguar, Peugeot, Seat, Suzuki, Lada a Renault.


Nitra 16. októbra (TASR) – V Nitre sa dnes skončil 23. ročník výstavy Autosalón – Autoshow Nitra. Návštevníci mohli od 13. októbra vidieť modely áut 25 automobilových značiek, ktoré ponúkli 29 noviniek vo viac ako 220 expozíciách. Medzi novinkami, ktoré boli do Nitry prevezené priamo z Parížskeho autosalónu, boli Renault Scénic, Peugeot 3008 a Citroën C3, ktorý bude vyrábať PSA Peugeot Citroën v Trnave. Slovenskú premiéru absolvujú modely značiek KIA, Volvo, Citroën, Mahindra, Škoda, Jaguar, Peugeot, Seat, Suzuki, Lada a Renault.

Súčasťou výstavy bol aj bohatý sprievodný program. Okrem rôznych odborných podujatí si verejnosť mohla pozrieť kaskadérske a športové atrakcie i veľkú Tuningovú show, ktorá ponúkla 100 špičkovo upravených automobilov. Novinkou tohtoročnej výstavy bola aj extra veľká expozícia veteránov s 80 exponátmi. K už tradičným odborným projektom sa zaradilo aj Fórum subdodávateľov PSA.

Podľa slov riaditeľa Agrokomplexu Mária Dingu bohatá účasť automobiliek, ale aj veľký záujem verejnosti dokazujú, že 23. ročník nitrianskeho autosalónu bol úspešný. „Klasické výstavníctvo v dnešných časoch a pri tých možnostiach, aké má internet a sociálne siete, je ťažké, ale nie nemožné, čoho sme dôkazom aj my, Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra. Slovensko sa na mapu automobilového priemyslu zapísalo už dávnejšie a my v Nitre sme veľmi radi, že po Žiline, Trnave a Bratislave spravil automobilový priemysel bodku na mape aj v Nitre,“ skonštatoval Dinga.

Ako pripomenul predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica, automobilový priemysel sa stal už dávnejšie mimoriadne dôležitým prvkom slovenského priemyslu. „Aj bez veľkej investície koncernu Jaguar Land Rover, ktorá nás chvalabohu ešte čaká, vytvára automobilizmus z hľadiska ponuky pracovných miest najväčšie objemy. Lebo to nie je len fabrika, to je aj servis, to sú samozrejme ďalší subdodávatelia, ktorí sa prakticky zúčastňujú na tomto procese,“ dodal Belica.