Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Nízke i Vysoké Tatry majú za sebou vydarenú dlhú lyžiarsku sezónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Najväčší podiel návštevnosti predstavovali Slováci nasledovaní susedmi z Poľska, Česka a Ukrajiny.

Demänovská Dolina 30. apríla (TASR) – Vysoké a Nízke Tatry majú za sebou po takmer 150 dňoch zimnej prevádzky veľmi dlhú a úspešnú lyžiarsku sezónu.

V Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese dali za ňou definitívnu bodku počas uplynulého víkendu, v Jasnej bude posledná sezónna lyžovačka v stredu 1. mája.

"Výrazný nárast návštevnosti je najlepším dôkazom, že verejnosť prijala pozitívne skvalitnenie prepravy na obidvoch stranách Chopka a ich prepojenie novými lanovkami. Zimná dovolenka v Liptove získala úplne nový rozmer aj tým, že si lyžiari mohli vzápätí užívať karibskú klímu v unikátnej novej hale Aquaparku Tatralandia," uviedol predseda predstavenstva prevádzkujúcej spoločnosti Tatry mountain resorts Bohuš Hlavatý.

Doslova revolúcia v preprave na Chopok spolu s pokračujúcimi investíciami do zasnežovania, ďalších doplnkových služieb a premyslených marketingových aktivít boli podľa neho rozhodujúcimi faktormi dosiahnutého úspechu.

"Veľký zmysel a potenciál preukázala intenzívna spolupráca s regionálnymi organizáciami cestovného ruchu. Verím, že sa nám podarí spoločnými silami ozdraviť slovenský turizmus, čo určite pomôže aj zvýšiť zamestnanosť v tatranskom regióne," pokračoval Hlavatý.

Zároveň pripomenul, že uplynulá lyžiarska sezóna sa v Tatrách začala 8. decembra. Kvôli oneskoreniu výdatnejšieho prírodného sneženia dostalo riadne zabrať technické zasnežovanie, v Jasnej až 88 dní. Najväčší podiel návštevnosti predstavovali Slováci nasledovaní susedmi z Poľska, Česka a Ukrajiny. Nové investície pritiahli o 40 % viac lyžiarov na južnú a o 22 % na severnú stranu Chopka. Štrbské Pleso si medziročne udržalo návštevnosť, v Tatranskej Lomnici vzrástla o necelých 7 %.