Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Nová investícia v Hlohovci prinesie až 500 pracovných miest

Ilustračná snímka Foto: TASR - Alexandra Moštková

Stane sa tak tretím najväčším zamestnávateľom v regióne.

Hlohovec 15. februára (TASR) - Spoločnosť Plastic Omnium Auto Exteriors, s.r.o., výrobca plastových komponentov pre automobilový priemysel, plánuje v rokoch 2017 – 2020 preinvestovať v priemyselnom parku v Hlohovci 50 miliónov eur a vytvoriť 500 nových pracovných miest. Stane sa tak tretím najväčším zamestnávateľom v regióne.

Výroba spoločnosti je zameraná na dodávanie plastových komponentov pre automobilku Jaguar Land Rover v Nitre. Podľa informácií hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej investícia by mala odštartovať výstavbou novej haly a spustením výrobného procesu už v roku 2017. "Zámerom investora je rozšíriť súčasnú výrobnú prevádzku o dve nové výrobné haly – prvú s rozlohou 17.000 m2, v druhej rozvojovej fáze je cieľom Plastic Omnium ďalšia hala s rozlohou až do 22.000 m2. Finálne dokončenie novej výrobnej haly a uvedenie lakovacej linky do prevádzky je plánované v roku 2020," uviedla hovorkyňa. Spoločnosť, ktorá v Hlohovci pôsobí od leta 2016, v súvislosti s prípravou tohto investičného zámeru požiadala o úpravu územného plánu.

Plastic Omnium považuje pôsobenie v Hlohovci za prioritu s priaznivými vplyvmi nielen na rozvoj mesta, ale aj širšieho regiónu. Investícia má potenciál vytvoriť približne 500 nových kvalifikovaných pracovných miest s dlhodobou perspektívou rozvoja. Tento investičný zámer korešponduje s Programom rozvoja mesta (PRM) Hlohovec na roky 2016 – 2023, ktorý si kladie za prioritu zlepšiť kvalitu mestského prostredia a prilákať v nasledujúcich rokoch do mesta 1000 nových obyvateľov. Nová investícia sa vytvorením stoviek pracovných miest stáva dôležitým socio-ekonomickým nástrojom rozvoja mesta a napĺňania cieľov PRM.

Spoločnosť Plastic Omnium pôsobí v Hlohovci od 30. júla 2016, keď odkúpila divíziu Faurecia Exterior. Zameriava sa predovšetkým na výrobu plastových komponentov pre automobilku PSA Peugeot Citroën a Škoda. V rámci aktuálnej prevádzky spoločnosť zamestnáva 165 zamestnancov.