Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Nová prevádzková budova na AS v Trstenej poskytuje cestujúcim komfort

Novootvorená prevádzková budova v Trstenej. Foto: ARRIVA

Arriva Liorbus pokračuje okrem obnovy priestorov autobusových staníc v modernizácii samotných autobusov.

Trstená 25. augusta (TASR) - Cestujúci a šoféri autobusov môžu na autobusovej stanici v Trstenej využívať do tejto chvíle chýbajúcu prevádzkovú budovu. Slávnostne ju dnes otvorila akciová spoločnosti Arriva Liorbus, ktorá zabezpečuje verejnú dopravu v Liptove a na Orave.

"Našim cieľom je zvyšovať úroveň verejného cestovania na Slovensku, čo si vyžaduje neustále investície nielen do obnovy a modernizácie vozidlového parku, ale aj do priestorov, ktoré slúžia na plnohodnotné poskytovanie služieb cestujúcim," povedal Ladislav Hološ, generálny riaditeľ spoločnosti. Náklady na výstavbu budovy predstavujú sumu 349.000 eur, pričom ju Arriva Liorbus financovala z vlastných zdrojov.

V novej budove sa nachádza čakáreň pre cestujúcich, informačná kancelária spoločnosti otvorená pre verejnosť v čase od 6.00 h do 15.00 h a toalety s bezbariérovým prístupom. V priestoroch bude aj odpočinková zóna pre vodičov autobusov so samostatným sociálnym zariadením. Administratívna časť budovy zahŕňa dispečing prímestskej autobusovej dopravy, kanceláriu vedúceho prevádzky a zasadaciu miestnosť. V blízkosti stanice je vyhradená bezplatná parkovacia plocha pre sedem vozidiel.

"V minulom roku využilo naše autobusy 27 miliónov cestujúcich, je preto dôležité, že krajskí dopravcovia pre nich vytvárajú dôstojné podmienky aj na staniciach. Najmä v nepriaznivom počasí všetci ocenia teplé a suché miesto, kde môžu na svoj spoj počkať," skonštatoval riaditeľ odboru dopravy Žilinského samosprávneho kraja Ivan Mokrý.

Arriva Liorbus pokračuje okrem obnovy priestorov autobusových staníc v modernizácii samotných autobusov. "Do prevádzky zaraďujeme päť nových autobusov, využité budú na prímestských linkách v Námestove, Dolnom Kubíne a v Liptovskom Mikuláši. Tento týždeň bol tiež odovzdaný do prevádzky nový autobus v Ružomberku, ktorý bude slúžiť cestujúcim v mestskej hromadnej doprave," dodal Hološ.