Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Nová výzva podporí vznik kompetenčných centier kyberbezpečnosti

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Alokované prostriedky sú vo výške viac ako 8,5 milióna eur.

Bratislava 14. mája (TASR) - V rámci novej výzvy bude možné získať prostriedky na vytvorenie kompetenčných centier kybernetickej bezpečnosti na vysokých školách. Alokované prostriedky sú vo výške viac ako 8,5 milióna eur. Informoval o tom v utorok odbor komunikácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

"Výzva umožní čerpanie finančných prostriedkov z mechanizmu na vytvorenie a prevádzku kompetenčných centier kybernetickej bezpečnosti na verejných a štátnych vysokých školách pôsobiacich v Slovenskej republike," vyhlásil štátny tajomník rezortu Ivan Ivančin.

Ich cieľom bude podľa rezortu vzdelávať a poskytovať odborné znalosti pre verejný a súkromný sektor a vytvorenie programu vzdelávania a zvyšovania povedomia o kybernetickej bezpečnosti pre pracovníkov verejnej správy.

Zamerané budú najmä na vznik študijných programov v oblasti kybernetickej bezpečnosti či systematickú spoluprácu s verejnou správou pri vzdelávaní zameranom na zabezpečenie potrebných kapacít v tejto oblasti. Takisto aj na metodickú pomoc vysokým a stredným školám pri vzdelávaní či nadviazanie medzinárodnej spolupráce s relevantnými medzinárodnými centrami excelentnosti a rozširovanie know-how vzdelávania.

Oprávnenými žiadateľmi sú verejné a štátne vysoké školy na Slovensku. Maximálna výška na jeden projekt bude 1,70 milióna eur s DPH. Žiadatelia môžu žiadosti podávať do 31. júla 2024.