Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Nové objednávky nemeckej elektroniky v apríli klesli

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Produkcia aj tržby v odvetví sa počas prvých štyroch mesiacov roka zvýšili. Výroba prekročila úroveň rovnakého obdobia minulého roka o 5,8 %.

Frankfurt nad Mohanom 12. júna (TASR) - Nové objednávky elektronického a elektrotechnického priemyslu v Nemecku v apríli klesli druhý mesiac po sebe. V medziročnom porovnaní bola ich hodnota o 4,1 % nižšia, oznámilo v pondelok Združenie nemeckého elektrotechnického a elektronického priemyslu ZVEI. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Od januára do konca apríla 2023 sa nové objednávky v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka znížili o 0,8 %. Zahraničné objednávky v sledovanom období celkovo klesli, zatiaľ čo na domácom trhu zaznamenali nárast.

Produkcia aj tržby v odvetví sa počas prvých štyroch mesiacov roka zvýšili. Výroba prekročila úroveň rovnakého obdobia minulého roka o 5,8 %. Tržby na úrovni 79,1 miliardy eur boli o 14,8 % vyššie. Na konci prvého štvrťroka 2023 bolo podľa údajov ZVEI v odvetví zamestnaných 906.000 ľudí, o 3,3 % viac ako rok predtým.