Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Nové uniformy bude mať vyše 2000 zamestnancov Železničnej spoločnosti

Nové uniformy budú mať vlakvedúci a osobní pokladníci Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Kompletne vystrojení by mali byť do konca roka 2019. Nový odev predstavila ZSSK vo štvrtok 4. októbra 2018 v Košiciach. V porovnaní s doteraz používanými uniformami majú tie nové vyšší podiel bavlny (nové uniformy vľavo, súčasné vpravo). Foto: TASR - Diana Semanová

Národný dopravca menil uniformy naposledy v roku 2012.

Košice 4. októbra (TASR) – Nové uniformy budú mať vlakvedúci a osobní pokladníci Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Kompletne vystrojení by mali byť do konca roka 2019. Nový odev predstavila ZSSK vo štvrtok v Košiciach.

Národný dopravca menil uniformy naposledy v roku 2012. „Ešte v priebehu minulého roka sa predstavenstvo rozhodlo, že pôjde o dodávku pre viac ako 2000 zamestnancov prvého kontaktu,“ uviedol pre TASR hovorca spoločnosti Tomáš Kováč s tým, že celková objednávka kompletných sád nových uniforiem je vo výške 1,49 milióna eur.

„Pre nové uniformy sprevádzajúceho personálu a zamestnancov prvého kontaktu sme sa rozhodli z dôvodu, že vzhľad a kvalita tých súčasných už nezodpovedajú našim kritériám. Je dôležité, aby sa vlakvedúci či pracovníci v osobných pokladniciach cítili v práci nielen komfortne, ale aj dôstojne,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Dodanie nových rovnošiat prebieha v dvoch etapách. Počas prvej, ktorá trvala od apríla do júna, bolo vystrojených zhruba 250 zamestnancov. Išlo o vlakvedúcich v IC vlakoch a novoprijatých zamestnancov. „V ďalšej fáze, ktorá už prebieha, budú vystrojení zvyšní zamestnanci,“ spresnil Kováč.

Podľa jeho slov v porovnaní s doteraz používanými uniformami budú nové modely z príjemnejšieho materiálu s vyšším podielom bavlny a prímesou streču. „Je zvýraznená aj naša firemná identita, napríklad logom na gombíkoch, šatkách či na opasku,“ povedal Kováč s tým, že uniformy sú vyrábané na mieru. „Tieto uniformy sú vyhotovované v letnej a celoročnej verzii. To znamená, že letná dámska verzia má napríklad tenkú kratšiu sukňu, rôzne polokošele alebo krátke blúzky. V prípade pánskej ide o tenšie nohavice a polokošeľu,“ dodal s tým, že jednotlivé súčasti odevu si zamestnanci budú môcť vyskladať podľa svojich individuálnych potrieb.

Nové uniformy sú vybavené aj reflexnými prvkami.