Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

V Nových Zámkoch sa pripravuje výstavba nového nákupného centra

Nové Zámky, ilustračná snímka. Foto: TASR

Plánovaná obchodná galéria vyrastie na pozemku o výmere 27.000 štvorcových metrov.

Nové Zámky 4. apríla (TASR) - V horizonte dvoch rokov má v meste Nové Zámky pribudnúť nové nákupné centrum pod názvom OC Piritov, ktorého výstavbu pripravuje spoločnosť Primum.

Ako dnes TASR informoval zástupca spoločnosti Lukáš Jagelský, plánovaná obchodná galéria vyrastie na pozemku o výmere 27.000 štvorcových metrov. Bude to jednopodlažný objekt s celkovou prenajímateľnou plochou prevyšujúcou 9000 štvorcových metrov a s kapacitou parkovania 230 miest. Objekt je situovaný do komerčnej zóny okresného mesta. Územné rozhodnutie na tento projekt by spoločnosť mohla získať v treťom kvartáli 2017.

Podľa Daniela Kútha, senior konzultanta z oddelenia maloobchodných nehnuteľností spoločnosti JLL, ktorá spoločnosti Primum sprostredkovala kúpu daných pozemkov, možno v posledných dvoch rokoch pozorovať čoraz väčší záujem developerov o výstavbu nákupných centier v okresných mestách. "Pri vhodne zvolenej stratégii a správnej lokalite dokážu vzniknúť zaujímavé príležitosti, ktoré boli doteraz investormi prehliadané. Identická situácia bola aj pri projekte v Nových Zámkoch,“ doplnil.