Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Novou prezidentkou Podnikateľskej aliancie Slovenska sa stala Pobjecká

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Delegáti výročnej konferencie zvolili aj členov ostatných orgánov aliancie.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Za novú prezidentku Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS) bola na výročnej konferencii zvolená Radoslava Pobjecká. PAS v pondelok informovala, že vo funkcii vystrieda Ivana Košalka, ktorý v nej bude ďalej pôsobiť ako viceprezident.

"Roky na vedúcej pozícii vo firme ma naučili, že je potrebné okolo seba sústrediť ľudí v mnohých ohľadoch lepších ako ste vy sám. A následne im vytvoriť priestor pre rast, realizáciu a otvorený dialóg," uviedla Pobjecká v súvislosti s dosahovaním cieľov aliancie.

Delegáti výročnej konferencie zvolili aj členov ostatných orgánov aliancie. Výkonným riaditeľom PAS zostáva Martin Lidaj. V Rade PAS budú pokračovať Robert Kičina a Ján Marušinec, novou členkou sa stala Soňa Svoreňová.

Na výročnej konferencii členovia PAS odsúhlasili aj prioritné piliere aktivít. Prvým je činnosť v rámci Iniciatívy za právny štát, ďalej téma vzdelávania a tretí pilier tvoria tradičné aktivity. Ide napríklad o pravidelné prieskumy a analýzy, ako aj Index podnikateľského prostredia.