Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Nový Defender sa bude vyrábať v Nitre, potvrdil Jaguar Land Rover

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nový Defender bol navrhnutý a vyvinutý v Gaydone vo Veľkej Británii, ktoré je sídlom dizajnérskych, inžinierskych a testovacích prevádzok Land Rover.

Nitra 30. apríla (TASR) – Výrobný závod Jaguar Land Rover v Nitre bude vyrábať nový Defender. Prototyp nového Land Roveru Defender absolvoval 1,2 milióna testovacích kilometrov. Špeciálny model maskovaného prototypu je pripravený na vykonanie terénneho testovania s Tusk Trust, globálnym partnerom Land Rover. Svetová premiéra nového automobilu Land Rover Defender je naplánovaná na koniec tohto roka.

V čase, keď sa nový Defender v závere tohto roka predstaví verejnosti, bude mať za sebou viac ako 45.000 individuálnych testov v tých najextrémnejších podmienkach na svete. „Okrem rozsiahlych simulácií a testovania sme najazdili s novým Defenderom 1,2 milióna kilometrov vo všetkých terénoch a v extrémnych klimatických podmienkach,“ uviedol Nick Rogers z Jaguaru Land Rover.

Nový Defender bol navrhnutý a vyvinutý v Gaydone vo Veľkej Británii, ktoré je sídlom dizajnérskych, inžinierskych a testovacích prevádzok Land Rover. Novým domovom globálnej výroby vozidiel Defender sa stane výrobný závod spoločnosti Land Rover v Nitre, potvrdilo vedenie spoločnosti.