Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Novým ministrom hospodárstva bude jeden zo štátnych tajomníkov

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Predchádzajúci minister hospodárstva Pavol Pavlis svoje odstúpenie z funkcie oznámil 21. apríla tohto roka.

Bratislava 27. mája (TASR) - Novým ministrom hospodárstva SR bude pravdepodobne jeden zo súčasných štátnych tajomníkov. Povedal to dnes po skončení vlády premiér Robert Fico. "Blížime sa k riešeniu. Ja si osobne myslím, že to bude jeden z existujúcich štátnych tajomníkov, nielen teda na rezorte hospodárstva, ale jeden zo štátnych tajomníkov, ktorí pôsobia v rámci celej vlády SR," avizoval premiér.

V súčasnosti je poverený vedením rezortu hospodárstva Peter Kažimír (Smer-SD), ktorý je zároveň aj ministrom financií. Kažimír označil svoj pobyt na rezorte hospodárstva za krátky, ale intenzívny a odhadol ho na pár týždňov. "Bol by som rád májový minister hospodárstva alebo jarný," vyhlásil Kažimír po tom, ako ho prezident SR Andrej Kiska poveril riadením druhého rezortu.



Predchádzajúci minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) svoje odstúpenie z funkcie oznámil 21. apríla tohto roka. Stalo sa tak po medializácii informácií o upratovacích službách v organizáciách spadajúcich pod jeho rezort, ktoré získala firma jeho švagra, a po následnom rozhovore s predsedom vlády. Pavlis bol vo funkcii ministra necelý rok.