Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Novým generálnym riaditeľom Slovenských elektrární je Nicola Cotugno

Slovenské elektrárne Foto: TASR/Henrich Mišovič

Predstavenstvo Slovenských elektrární, a. s., (SE) vymenovalo za generálneho riaditeľa spoločnosti Nicolu Cotugna, súčasného riaditeľa úseku výroby a riadenia energií SE.

Bratislava 30. januára (TASR) - Predstavenstvo Slovenských elektrární, a. s., (SE) vymenovalo za generálneho riaditeľa spoločnosti Nicolu Cotugna, súčasného riaditeľa úseku výroby a riadenia energií SE, ktorý na poste nahradí Lucu D’Agneseho. Nicola Cotugno začne pôsobiť na pozícii generálneho riaditeľa 7. februára 2015. Informovala o tom hovorkyňa SE Janka Burdová.

Vzhľadom na rezignáciu Lucu D’Agneseho na funkciu predsedu predstavenstva SE, predstavenstvo spoločnosti schválilo aj zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia firmy na 5. marca 2015, ktoré určí nového predsedu predstavenstva.

Nicola Cotugno je absolventom Univerzity La Sapienza v Ríme, kde vyštudoval odbor strojárstvo. Zároveň vyštudoval aj obchod na Univerzite Insead v Paríži. Na svojej predchádzajúcej pozícii bol počas 6 rokov zodpovedný za energetický manažment, rozvoj podnikania a maloobchodné služby v SE. V rokoch 2000 až 2007 zastával rôzne pozície v úsekoch energetického manažmentu a výroby v skupine Enel v Taliansku a Španielsku. Je tiež členom predstavenstva spoločnosti Eurelectric (Európska asociácia elektroenergetických spoločností).