Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Novým predsedom Správy štátnych hmotných rezerv SR bude Slavomír Šoffa

Na archívnej snímke budova Správy štátnych hmotných rezerv. Foto: TASR - Pavol Zachar

Nominant exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Ján Rudolf končí na čele Správy štátnych hmotných rezerv SR.

Bratislava 6. marca (TASR) - Nominant exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Ján Rudolf končí na čele Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR. Vláda ho na stredajšom zasadnutí odvolala z funkcie predsedu SŠHR a na toto miesto od štvrtka (7. 3.) vymenovala manažéra právneho odboru Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb Slavomíra Šoffu.

Vyštudovaný právnik Slavomír Šoffa pôsobil v minulosti aj ako organizačný riaditeľ spoločnosti Merkury Market a od roku 2014 do roku 2020 ako predseda predstavenstva a riaditeľ spoločnosti Poľnonákup Tatry.

Hlavným poslaním správy rezerv je podieľanie sa na znižovaní dôsledkov rôznych krízových javov, minimalizovaní materiálnych strát a predovšetkým na ochrane života, zdravia a majetku v súlade so zvyšovaním úrovne bezpečnosti Slovenskej republiky. Správa rezerv je výhradným odborným, administratívnym a správnym garantom pre oblasť správy a použitia štátnych hmotných rezerv pri zabezpečovaní potravinovej, energetickej a ďalšej bezpečnosti obyvateľstva.