Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Konfederácia odborových zväzov má nového prezidenta

Na snímke nový predseda KOZ SR Marián Magdoško a podpredsedníčka KOZ Monika Uhlerová. Foto: TASR

Konfederácia odborových SR aj s novým vedením pokračuje v plnení svojho programu na roky 2016 – 2020, ktorý je založený na piatich základných pilieroch.

Bratislava 21. novembra (TASR) – Delegáti snemu Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR si v stredu zvolili nového prezidenta. Stal sa ním doterajší predseda Odborového zväzu polície v Slovenskej republike Marián Magdoško. Nahradil Jozefa Kollára, ktorý požiadal o uvoľnenie z funkcie k 31. augustu 2018 po takmer šesťročnom pôsobení. Funkciu viceprezidentky bude aj naďalej vykonávať Monika Uhlerová.

"Medzi moje priority, rovnako ako je tomu aj v pozícii predsedu Odborového zväzu polície SR, bude naďalej patriť zvyšovanie kvality života a životnej úrovne všetkých zamestnancov, ich platov a miezd v úzkej previazanosti na zvyšovanie minimálnej mzdy, skvalitňovanie pracovného prostredia a BOZP, aktuálne v snahe dosiahnuť zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov všetkých odvetví, preto sa aj ja budem usilovať o vyvážený prístup k problematike výrobných, ako aj nevýrobných odborových zväzov," priblížil Magdoško.

KOZ SR aj s novým vedením pokračuje v plnení svojho programu na roky 2016 – 2020, ktorý je založený na piatich základných pilieroch, ako sociálny štát, zamestnanosť, transparentná odborárska politika, sociálny dialóg, solidarita a jednota odborov na medzinárodnej úrovni.