Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Novým prezidentom Slovensko-nemeckej obchodnej komory sa stal P. Lazar

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Peter Lazar je skúsený manažér, ktorý sa v predstavenstve SNOPK angažuje už od roku 2012.

Bratislava 14. júna (TASR) - Novým prezidentom Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) sa stal konateľ spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko Peter Lazar. Nového šéfa komory, ktorý prevezme funkciu po Jürgenovi Kniem, si zvolili jej členovia na štvrtkovom (13.6) valnom zhromaždení, informoval v piatok hovorca SNOPK Markus Halt.

Jürgen Knie, ktorý odchádza pre pracovné povinnosti do Nemecka, stál na cele SNOPK dva roky. Peter Lazar je skúsený manažér, ktorý sa v predstavenstve SNOPK angažuje už od roku 2012.

Podľa Lazara sú slovensko-nemecké hospodárske vzťahy na vynikajúcej úrovni. "Bilaterálny obchod dosiahol v roku 2018 svojím objemom vo výške približne 31 miliárd eur znovu rekordnú úroveň. Nemecké firmy na Slovensku minulý rok preinvestovali ďalších takmer 300 miliónov eur a počet zamestnancov rozšírili na 140.000 osôb," uviedol Lazar.

SNOPK bola založená v roku 2005 v Bratislave a predstavuje fórum pre slovenské a nemecké firmy. V roku 2005 začínala s približne 90 členmi, v súčasnosti je vďaka 440 členským firmám podľa Lazara najväčšou bilaterálnou obchodnou komorou na Slovensku.