Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Novým splnomocnencom pre vyjednávanie rozpočtu EÚ bude Ivan Lesay

Na snímke splnomocnenec pre vyjednávanie rozpočtu EÚ Ivan Lesay. Foto: TASR - Dano Veselský

Medzi hlavné úlohy jeho štatút zaraďuje komunikáciu s predstaviteľmi NR SR, EP, ako aj so splnomocnencom vlády pre slovenské predsedníctvo v Rade EÚ v otázkach súvisiacich s vyjednávaním rozpočtu EÚ.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Novým splnomocnencom vlády SR pre vyjednávanie rozpočtu Európskej únie (EÚ) bude štátny tajomník rezortu financií Ivan Lesay. Na návrh ministra financií dnes zmenu schválila vláda.

Doterajším splnomocnencom pre túto oblasť bol bývalý štátny tajomník rezortu financií Vazil Hudák. Vláda ho z funkcie odvolala s účinnosťou k 9. októbru.

Splnomocnenec koordinuje úlohy súvisiace s vyjednávaním európskeho rozpočtu vo vzťahu k inštitúciám EÚ, pričom vystupuje ako hlavný vyjednávač SR v tejto oblasti.

Medzi hlavné úlohy jeho štatút zaraďuje komunikáciu s predstaviteľmi Národnej rady (NR) SR, Európskeho parlamentu, ako aj so splnomocnencom vlády pre slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie v otázkach súvisiacich s vyjednávaním rozpočtu EÚ. Na starosti má tiež komunikáciu s médiami v oblasti svojej pôsobnosti.

Splnomocnenec pôsobí v rámci organizačnej štruktúry Ministerstva financií (MF) SR, ktoré zabezpečuje úlohy spojené s organizačným, administratívnym a materiálno-technickým zabezpečením jeho činnosti. Výdavky vrátane platových náležitostí sú financované z rozpočtovej kapitoly rezortu financií.