Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Novým splnomocnencom vlády pre Gabčíkovo bude S. Fialík

Na ilustračnej foto vodné dielo Gabčíkovo. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návrh na jeho vymenovanie do funkcie z dielne ministerstva dopravy dnes odobril kabinet premiéra Fica. Zároveň z tejto pozície odvolal k 6. októbru doterajšieho splnomocnenca Ladislava Lazára.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Novým splnomocnencom vlády SR pre výstavbu a prevádzku Sústavy vodných diel Gabčíkovo - Nagymaros bude od 7. októbra tohto roku Stanislav Fialík.

Návrh na jeho vymenovanie do funkcie z dielne ministerstva dopravy dnes odobril kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Zároveň z tejto pozície odvolal k 6. októbru doterajšieho splnomocnenca Ladislava Lazára.

Splnomocnenec je zároveň vedúcim delegácie vlády SR na rokovania s vládnou delegáciou Maďarska o vykonaní Rozsudku Medzinárodného súdneho dvora v Haagu vo veci Sústavy vodných diel Gabčíkovo - Nagymaros a je tiež poverený vykonávaním Dohody o niektorých dočasných technických opatreniach a prietokoch do Dunaja a Mošonského ramena Dunaja z 19. apríla 1995.

"Stanislav Fialík spĺňa požiadavky na zabezpečenie kontinuity práce splnomocnenca i celej činnosti jeho útvaru, vrátane riadiacich, odborných a konzultačných činností," opísal rezort dopravy v návrhu.