Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Novými podpredsedami regulácie sieťových odvetví budú Hodosy a Horváth

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví ÚRSO. Archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Navrhovaní kandidáti na funkciu podpredsedov úradu spĺňajú predpoklady na vymenovanie do funkcií z hľadiska požadovaného vzdelania i odbornej praxe, uviedol v návrhu Andrej Juris.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) bude mať nových podpredsedov. Od 15. septembra sa nimi stanú Szabolcs Hodosy a Martin Horváth. Na návrh predsedu ÚRSO o tom v stredu rozhodla vláda. Z funkcie odvolala doterajších podpredsedov Jozefa Mihoka a Milana Kubalu.

Nový predseda ÚRSO Andrej Juris mal podľa zákona do 90 dní od svojho vymenovania predložiť vláde návrh na dvoch podpredsedov úradu. "Navrhovaní kandidáti na funkciu podpredsedov úradu spĺňajú predpoklady na vymenovanie do funkcií z hľadiska požadovaného vzdelania i odbornej praxe. Nie sú členmi riadiacich, kontrolných alebo dozorných orgánov regulovaných subjektov, nepodnikajú v rámci regulovaných subjektov a ani nemajú majetkovú účasť v regulovaných subjektoch," uviedol v návrhu.

Szabolcs Hodosy vyštudoval právo na Univerzite Komenského v Bratislave a Vysokej škole v Sládkovičove. Dlhé roky pôsobil v spoločnostiach Západoslovenská energetika, ZSE Distribúcia a Západoslovenská distribučná. Naposledy ako vedúci úseku riadenia investícií v Západoslovenskej distribučnej.

Martin Horváth vyštudoval ekonomickú štatistiku na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V minulosti pôsobil v bankovom sektore a v oblasti finančného a energetického poradenstva.