Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Nový úsek D3 na Kysuciach a časť R2 pri Zvolene sú spoplatnené mýtom

Mýto, ilustračné foto. Foto: Tablet.TV

Účinnosť totiž nadobúda vyhláška ministerstva dopravy, ktorá ich zaraďuje medzi mýtom spoplatnené úseky ciest.

Bratislava 1. júla (TASR) - Novopostavený úsek diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité i úsek rýchlostnej cesty R2 Zvolenská Slatina - Pstruša sú od dnešného dňa spoplatnené mýtom. Účinnosť totiž nadobúda vyhláška ministerstva dopravy, ktorá ich zaraďuje medzi mýtom spoplatnené úseky ciest.

Oddnes tak celkovo pribúda sedem nových vymedzených úsekov ciest. Okrem úsekov na diaľnici D3 a rýchlostnej ceste R2 vznikne ďalší spojením dvoch už existujúcich úsekov na ceste prvej triedy I/59 v Oravskom Podzámku. Vo Svrčinovci zároveň pribudnú štyri nové vymedzené úseky na ceste I. triedy I/11.

"Naopak, piatim vymedzeným úsekom sa skončí platnosť," doplnil manažér pre komunikačnú stratégiu a PR mýtnej firmy SkyToll Anton Bódis. Na ceste prvej triedy I/59 sa podľa jeho slov z dvoch extravilánových stane jeden intravilánový vymedzený úsek. Zároveň bude ďalší extravilánový vymedzený úsek v Žiline začlenený do intravilánu na ceste prvej triedy I/18 a dva existujúce úseky na ceste I/11 vo Svrčinovci sa zlúčia do jedného intravilánového úseku.

Po všetkých úpravách vrátane tých, ktoré nemajú vplyv na výšku úhrady mýta, sa podľa Bódisa počet vymedzených úsekov ciest zvýši o dva na 4136. "Dĺžka siete vymedzených úsekov vzrastie zo 17.559,3 kilometra (km) na 17.611,2 km," vyčíslil.