Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

NS SR rozhodol, že Slovak Telekom musí spolupracovať s konkurenciou

Slovak Telekom Foto: TASR

Proti rozsudku už pritom nie je prípustný opravný prostriedok.

Bratislava 26. marca (TASR) - Spoločnosť Slovak Telekom (ST) musí konkurenčným operátorom aj naďalej umožniť prístup k jej metalickým a optickým vedeniam.

Najvyšší súd (NS) SR totiž zamietol žalobu tejto firmy, ktorá smerovala proti rozhodnutiam Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (Regulačný úrady - RÚ).

Podľa hovorcu RÚ Romana Vavra sa rozhodnutia úradu týkali určenia spoločnosti ST za významný podnik a uloženia povinností pre firmu, ktoré majú podporiť efektívnu súťaž a rozvoj trhu.

"Povinnosti sa okrem iného týkajú umožnenia prístupu konkurenčných operátorov k metalickým a optickým vedeniam ST," priblížil Vavro.

Spoločnosť najprv neuspela s opravným prostriedkom - rozkladom voči rozhodnutiu úradu, obrátila sa tak na NS SR. Tu sa firma domáhala preskúmania zákonnosti a zrušenia rozhodnutí ešte predchodcu RÚ, ktorým bol Telekomunikačný úrad SR. "Najvyšší súd SR návrh Slovak Telekomu zamietol ako nedôvodný," dodal Vavro. Proti rozsudku už pritom nie je prípustný opravný prostriedok.