Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

O novele o OZE chce v parlamente zatiaľ diskutovať 31 poslancov

Parlament Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ide pritom výlučne o opozičných poslancov. Následne sa však budú môcť ďalší pripojiť do diskusie aj ústne.

Bratislava 19. decembra (TASR) - O novele zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE) chce v Národnej rade (NR) SR zatiaľ diskutovať 31 poslancov. Tí sa do rozpravy k tomuto bodu programu prihlásili písomne.

Ide pritom výlučne o opozičných poslancov. Následne sa však budú môcť ďalší pripojiť do diskusie aj ústne.

Novela zákona o OZE vyvolala v parlamente polemiku. Zákon sa v súčasnosti prerokúvava v skrátenom legislatívnom konaní. Opoziční poslanci v pléne však ostro skritizovali túto novelu z dielne ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (nominant Smeru-SD). Nepáči sa im, že je prerokovávaná v zrýchlenom režime. A tiež to, že je podľa opozície "ako šitá na mieru finančnej skupine". Minister Malatinský však takéto spájanie novely s finančnou skupinou odmieta. Zákon podľa jeho slov vytvára priestor na znižovanie cien energií.

V utorok (18. 12.) novelu plénum hlasovaním poslalo do druhého čítania. Rozprava k nej sa tak mala uskutočniť dnes a následne sa malo o 17. h hlasovať. Podľa pôvodnej dohody sa tak mala decembrová schôdza NR SR ukončiť dnes po 17.00 hodine, rozprava však dovtedy určite uzavretá nebude. Ďalší postup tak nateraz ostáva otvorený.