Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

O prevádzku hazardných hier Tiposu sa postará cyperská firma

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Tipos vysvetlil, že musel vyhlásiť tender, pretože vypršala platná zmluva na prevádzku systému hazardných hier.

Bratislava 5. marca (TASR) - Národná lotériová spoločnosť Tipos hľadala firmu, ktorá jej zabezpečí prevádzku systému hazardných hier. V tendri uspela cyperská spoločnosť IGT Global Services Limited. Tipos za tieto služby zaplatí 179,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazka bola uzatvorená na desať rokov.

Tipos vysvetlil, že musel vyhlásiť tender, pretože vypršala platná zmluva na prevádzku systému hazardných hier. O tú sa podľa hovorcu spoločnosti Rastislava Čépeho i v minulosti postarali externé spoločnosti. "Pre zabezpečenie systému hazardných hier je nevyhnutné disponovať špecifickým softvérovým, ako aj hardvérovým vybavením," vysvetlil Čépe.

Do tendra sa zapojili dve spoločnosti. S víťaznou cyperskou firmou bola uzatvorená zmluva 20. februára tohto roka. Tipos vyhlásil tender ešte vlani v októbri. Národná lotériová spoločnosť pôvodne odhadovala, že za prevádzku systému hazardných hier zaplatí 249,1 milióna eur bez DPH. O víťazovi súťaže sa rozhodovalo na základe ponúknutej ceny.

"Prostredníctvom zmluvy o zabezpečení systému hazardných hier boli zabezpečené kľúčové služby týkajúce sa predaja produktov spoločnosti Tipos prostredníctvom siete prevádzok," doplnil Čépe. Zároveň vysvetlil, že v rámci týchto služieb bude musieť IGT Global Services Limited zabezpečiť potrebné softvérové a hardvérové vybavenie aj s ohľadom na reguláciu hazardných hier, informačnú bezpečnosť, ako aj najnovšie trendy v oblasti prevádzkovania hazardných hier. Okrem toho bude musieť spoločnosť zabezpečiť ich prevádzku. "Samotná služba spočíva v zabezpečení riadnej, včasnej, plynulej, bezporuchovej a nepretržitej prevádzky systému hazardných hier a nelotériových produktov, a to v súvislosti s príjmom stávok, predajom žrebov, výplatou výhier a ostatných priamo s nimi súvisiacich služieb, čo je aj účelom predmetnej zmluvy," dodal Čépe.