Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

O Prologis Park Žiar je záujem z oblasti logistiky a ľahkého priemyslu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Spoločnosť pôsobí v SR, ČR, Poľsku a Maďarsku.

Žiar nad Hronom/Bratislava 28. mája (TASR) - Spoločnosť Prologis má parcelu pri Žiari nad Hronom, ktorá je pripravená na výstavbu. V prípade podpisu nájomnej zmluvy môže zákazníkovi dodať budovu s 22.500 štvorcovými metrami (m2) do ôsmich mesiacov. Pre TASR to uviedol Martin Stratov, riaditeľ pre development a lízing tejto spoločnosti na Slovensku, ktorá je prevádzkovateľom a vlastníkom priemyselných nehnuteľností.

V prípade Prologis Park Žiar zaznamenala spoločnosť zvýšený dopyt najmä zo segmentov logistiky a ľahkého priemyslu. "Medzi záujemcami o túto lokalitu prevažujú miestne spoločnosti, ktoré plánujú expanziu v rámci regiónu, ale aj firmy, ktoré sa chcú etablovať na slovenskom trhu," uviedol s tým, že pôjde o výstavbu na mieru na základe požiadaviek potenciálnych klientov a dispozícií pozemku.

Investíciu na strednom Slovensku avizovala spoločnosť vo februári 2018. Stratov vtedy pre TASR povedal, že dopyt vznikol na základe záujmu klientov v Senci a Nitre o oblasť medzi mestami Banská Bystrica, Zvolen a Nitra.

Spoločnosť pôsobí v SR, ČR, Poľsku a Maďarsku. S portfóliom s rozlohou 4,3 milióna m2 je popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v strednej a východnej Európe.