Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

O zákone o podpore OZE sa bude hlasovať v januári

Tomáš Malatinský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Minister Malatinský spájanie novely s finančnou skupinou odmieta a tvrdí, že návrh vytvára priestor na znižovanie cien energií.

Bratislava 19. decembra (TASR) – O novele zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE) budú poslanci Národnej rady (NR) SR hlasovať až v januári. Na takomto kroku sa dnes dohodlo poslanecké grémium.

Novela o OZE vyvolala v pléne ostrú diskusiu. Opozícia návrh z dielne ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (Smer-SD) skritizovala, keďže je podľa nej šitý na mieru finančnej skupine Penta a jej podniku Paroplynový cyklus (PPC). Zároveň sa opozičným poslancom nepáči fakt, že sa o zákone rokuje v skrátenom legislatívnom konaní.

Minister Malatinský spájanie novely s finančnou skupinou odmieta a tvrdí, že návrh vytvára priestor na znižovanie cien energií. Zákon je tak v súčasnosti v NR SR v skrátenom legislatívnom konaní. V utorok (18. 12.) ho poslanci hlasovaním poslali do druhého čítania, ku ktorému sa dnes začala rozprava. Pôvodne sa malo o návrhu hlasovať dnes, do rozpravy sa však len písomne prihlásila tridsiatka opozičných poslancov. Rozprava by sa tak dnes do 17. hodiny nestihla uzavrieť.