Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Obchodná zóna D2 Centrum pri Lozorne sa začne stavať na jeseň

Ilustračné foto. Foto: TASR/Eduard Fašung

Výstavba budúcej obchodnej zóny D2 Centrum, situovanej v blízkosti výjazdu z diaľnice D2 pri obci Lozorno v okrese Malacky, by sa mala začať v septembri tohto roka.

Bratislava 21. apríla (TASR) – Výstavba budúcej obchodnej zóny D2 Centrum, situovanej v blízkosti výjazdu z diaľnice D2 pri obci Lozorno v okrese Malacky, by sa mala začať v septembri tohto roka. Ako prvú chce developérska spoločnosť Cooperate postaviť čerpaciu stanicu, postupne k nej pribudnú obchody a ďalšie servisné služby pre dopravu.

Čerpacia stanica by mala byť hotová vo februári 2016. Plocha, na ktorej bude zóna stáť, má rozlohu približne 22.000 štvorcových metrov (m2). O jej obsadení developér ešte rokuje.

Centrum má do tejto lokality priniesť služby a prevádzky pre vodičov, obyvateľov okolitých obcí Lozorno, Zohor či Stupava i obchodné spoločnosti pôsobiace v neďalekých logistických a priemyselných parkoch.

"Lozorno vnímame ako modernú obec, ktorej podobná zóna dlhodobo chýbala, a dúfame, že jej dobudovaním sa zvýši jej atraktivita a sprístupnia sa jej obyvateľom ďalšie služby," uviedla projektová manažérka spoločnosti Michaela Franeková.

Projekt predpokladá vybudovanie predajne stavebnín. Ráta sa aj s vytvorením dopravno-servisných služieb, predajne záhradníctva, reštaurácie a ďalších prevádzok tak, aby podľa Franekovej obyvatelia obce nemuseli za nákupmi a službami cestovať do vzdialenejších miest. Výstavba ostatných prevádzok by sa mala spustiť do konca tohto roka.