Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Ekonomika

Objednávky na tovary dlhodobej spotreby v USA zaznamenali pokles

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Údaje ministerstva obchodu zaostali za očakávaniami analytikov. Tí s poklesom počítali, predpokladali však, že pokles dosiahne približne 4 %.

Washington 24. augusta (TASR) - Po júnovom solídnom raste zaznamenali objednávky na tovary dlhodobej spotreby v USA v júli prudký pokles. Do veľkej miery to ovplyvnili objednávky na dopravné zariadenia. Informoval o tom portál RTTNews.

Americké ministerstvo obchodu vo štvrtok zverejnilo, že objednávky tovarov dlhodobej spotreby sa v júli prepadli o 5,2 %, zatiaľ čo v predchádzajúcom mesiaci zaznamenali rast o 4,4 %. Júnové údaje pritom ministerstvo revidovalo smerom nadol, keď pôvodne uvádzalo za daný mesiac rast objednávok o 4,6 %.

Údaje ministerstva obchodu zaostali za očakávaniami analytikov. Tí s poklesom počítali, predpokladali však, že pokles dosiahne približne 4 %.

Za výrazným poklesom celkových objednávok tovarov dlhodobej spotreby sú objednávky na dopravné zariadenia. Bez ich započítania zaznamenali objednávky rast o 0,5 % po júnovom raste o 0,2 %.

V tomto prípade boli údaje o niečo lepšie, než predpokladali analytici. Tí odhadovali, že bez započítania dopravných zariadení sa objednávky na tovary dlhodobej spotreby zvýšia o 0,2 %.