Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Obrat spoločnosti GymBeam vzrástol na viac ako 170 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Firma rastie aj počtom zamestnancov. Ku koncu minulého roka mala spoločnosť viac ako 500 ľudí.

Bratislava 17. januára (TASR) - Košická spoločnosť GymBeam odhadla svoj obrat za minulý rok na viac ako 170 miliónov eur, čo je oproti 105 miliónom eur z roku 2022 rast o vyše 60 %. Prevádzkovateľ fitness e-shopu v regióne strednej a východnej Európy získal vlani aj 1,5 milióna nových zákazníkov. Informoval o tom v stredu CEO Dalibor Cicman.

Jedným z najväčších míľnikov bol podľa Cicmana Black Friday, keď sa spoločnosti podarilo predať rekordný milión produktov a dosiahnuť tak medziročný nárast o 76 %.

Generálny riaditeľ Dalibor Cicman dodal, že spoločnosť sa plánuje zamerať predovšetkým na upevnenie svojej pozície na existujúcich trhoch s dôrazom na najnovší trh v Taliansku a regióny Nemecka, Rakúska a Švajčiarska. Najsilnejšími však zostávajú český a slovenský trh.

Košická spoločnosť chystá najväčšie zmeny v oblasti logistiky. V tomto roku by mala disponovať piatimi logistickými centrami, ako aj novým automatizovaným skladom v Košiciach. Od tejto investície vo výške takmer šesť miliónov eur firma očakáva automatizáciu 80 % objednávok. Okrem toho plánuje aj otvorenie skladu v Taliansku.

Firma rastie aj počtom zamestnancov. Ku koncu minulého roka mala spoločnosť viac ako 500 ľudí.