Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Rezort diplomacie hľadá dodávateľa vybavenia interiéru Reduty

Budova bratislavskej Reduty, archívne foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na tento účel by malo ísť takmer 617.000 eur s DPH. Záujemcovia môžu predkladať svoje žiadosti do 26. októbra.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Slovensko bude v druhej polovici budúceho roka predsedať Európskej únii. Pri tejto príležitosti sa uskutoční približne 20 stretnutí na vysokej úrovni.

Tie by sa mali konať v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie (Reduty), ktorej priestory sú na tento účel najvhodnejšie z kapacitného aj reprezentatívneho hľadiska.

"Vzhľadom na to, že Reduta za bežných okolností slúži na iné ako konferenčné účely, je potrebné ju na čas konania predsedníckych podujatí na vysokej úrovni adaptovať do 26. júna budúceho roka na dočasné konferenčné centrum," upozorňuje rezort diplomacie.

V tejto súvislosti vyhlásil verejné obstarávanie na komplexné zabezpečenie interiérového vybavenia Reduty. To zahŕňa nielen úpravu jej vnútorných priestorov, ale aj vybavenie atypickými stolárskymi stavbami, mobiliárom a typovým mobiliárom.

Na tento účel by malo ísť takmer 617.000 eur s DPH. Záujemcovia môžu predkladať svoje žiadosti do 26. októbra.

Lisabonská zmluva formálne ustanovila systém predsedníckeho Tria, teda úzku spoluprácu troch nadväzujúcich predsedníctiev. Trio pripravuje spoločný 18-mesačný program, pričom jednotlivé predsedníctva zostavujú aj vlastný šesťmesačný program. Slovensko ho vykonáva spolu s Holandskom a Maltou. Holanďania začínajú v januári 2016 a končí ho Malta v júni 2017.