Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Od pondelka bude možná registrácia do bločkovej lotérie

Prvá registrácia bločkov do Národnej bločkovej lotérie bude možná od 16. septembra. Foto: TASR/František Iván

Registrácia bude bezplatná prostredníctvom mobilných aplikácií, cez internet alebo v partnerských obchodných sieťach.

Bratislava 15. septembra (TASR) – Od pondelka 16. septembra si budú môcť Slováci registrovať pokladničné bloky získané pri svojich nákupoch do Národnej bločkovej lotérie. Prvé žrebovanie sa uskutoční 30. septembra.

V lotérii sú použiteľné bločky vydané za nákup v obchodoch od 1. septembra, ich hodnota musí byť minimálne jedno euro. Blok nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad je možné do lotérie prihlásiť iba raz.

Registrácia bude bezplatná prostredníctvom mobilných aplikácií, cez internet alebo v partnerských obchodných sieťach. Tými sú v súčasnosti ŠEVT a FaxCopy, rokuje sa však aj s ďalšími. Ďalšou možnosťou registrácie sú zberné miesta Tiposu, kde sa platí manipulačný poplatok 20 centov, a prostredníctvom zaslania SMS. Autorizačné správy, ktoré zákazníkovi prídu pri registrácii, budú zadarmo, za registračnú SMS zaplatí tipujúci 0,12 eura.

Od 30. septembra každých 14 dní získa desať vyžrebovaných finančnú výhru v hodnote od 100 do 10.000 eur. Každých 28 dní sa budú tiež žrebovať výhercovia Druhej šance, v ktorej sa dá získať osobný automobil.